Fan van F.C. Twente
Nieuws

RON JANS, In twaalf minuten geven we de wedstrijd weg

FC Twente verloor zaterdagavond met 5-2 van PSV in Eindhoven. Na afloop blikten trainer Ron Jans en aanvoerder Robin Pröpper terug op de wedstrijd.

Ron Jans
“Je moet altijd eerst naar jezelf kijken en in twaalf minuten tijd geven we de wedstrijd hier weg. We lijden balverlies en in de omschakeling worden we verslagen. Zij waren zeer effectief op die momenten. Tot de 3-2 was dit een wedstrijd waarin wij zeker niet onderliggend waren. PSV kreeg daarna het vertrouwen om de wedstrijd uit te spelen.”

“We jaagden de tegenstander vroeg af en dan maken ze fouten. Dan worden ze onzeker. Voor de 1-0 hadden we al mogelijkheden om te scoren. Ons plan aan de bal werkte goed. Zodra we van kant wisselden, kwam er ruimte en daar scoren we ook uit. In de eerste helft maakten we vlak voor rust de 2-2, maar eigenlijk had je op dat moment misschien wel voor moeten staan.”

“Als je kijkt naar het derde doelpunt, die eigenlijk de beslissing is, hebben wij balverlies en denken wij naar voren en ligt het volledig open. Bij het derde en vierde doelpunt gebeurt precies hetzelfde. Ik ga hier met een zuur gevoel weg, maar we kunnen zeker uit de eerste helft veel positieve dingen halen.”

propper

Robin Pröpper
Robin Pröpper baalde zaterdagavond enorm van de nederlaag tegen PSV. De centrale verdediger had het gevoel dat er wat te halen viel in Eindhoven. “PSV oogde onzeker en daar hebben we in de eerste helft goed gebruik van gemaakt. Maar dat is ons in de tweede helft niet gelukt. In de eerste helft was er niets aan de hand. Dit is ontzettend zonde, want ik had het gevoel dat hier wat te halen viel.”

“In de eerste helft waren we in het eerste kwartier bovenliggend. We speelden goed, creëerden kansen en kwamen uiteindelijk ook op 1-0. Sinds dat moment stond de wedstrijd op zijn kop en vervolgens sta je snel 2-1 achter. Via een werelddoelpunt kom je dan weer op 2-2. Ook in de tweede helft probeerden we druk vooruit te houden en onze momenten te pakken. Het lijkt nu alsof PSV in goeden doen was, maar we hebben aan onszelf te danken dat we afgestraft werden.”

“Bij drie á vier momenten in de tweede helft hebben we onnodig balverlies en PSV was dodelijk in die momenten. Ze hadden uiteindelijk de mogelijkheden om de score nog verder uit te laten lopen. Ik denk dat we voornamelijk de eerste helft een heel goede partij speelden. Over de gehele wedstrijd is de uitslag wellicht terecht, maar als je ziet hoe wij het PSV lastig maken, dan hebben we het in deze wedstrijd zelf weggegeven.”

Bron: www.fctwente.nl