Fan van F.C. Twente
Nieuws

Ron Jans over het dipje waar FC Twente op dit moment in zit.

Dat FC Twente momenteel in een dipje ziet dat ziet iedereen maar trainer Ron Jans weet niet precies waar het aan ligt. Hij zegt dat het meerdere oorzaken kan hebben.

Afgelopen weekend speelde de ploeg met 3-3 gelijk tegen SC Heerenveen en dat wederom een teleurstelling. Ron Jans zei daarover in Studio Voetbal  "De blessures hebben zeker niet geholpen. Als Zerrouki en Sadílek fit zijn, is dat een geweldig koppel. Sadílek heeft al veel gemist en Zerrouki was geschorst, heeft ook veel aan zijn hoofd gehad zoals transferperikelen. "Het allerbelangrijkste - en daar zijn we zelf schuldig aan - is dat het verwachtingspatroon veel te hoog was. Je kunt het bescheidenheid noemen, maar ik noem het realistisch: we wilden kampioen worden, maar zagen onszelf niet als kampioenskandidaat. Het was al mooi om erbij te zijn en hadden het gevoel dat het lang kon duren. Anderen laten nu minder punten liggen, terwijl wij dat meer doen", vervolgt Jans. "Er is nooit één reden, maar ik zie wel een aantal dingen. Er is een verschil of je thuis het publiek achter je hebt of niet, dat helpt echt. Als Pröpper geblesseerd is of uitvalt, mist er toch iets achterin, omdat de organisator en leider weg is. We hebben goede buitenspelers, maar in de uitwedstrijden is ook dat minder. Daardoor scoort de spits weer minder. Dus zeg het maar, ik kan er mijn vinger niet helemaal op leggen."

Onlangs maakte de trainer bekend dat hij aan het einde van dit seizoen stopt als trainer van FC Twente en of mede een oorzaak kan zijn van de mindere periode geloofd hij niet. Ik was heel boos na de wedstrijd tegen PSV zegt de trainer en ik heb gezegd “luister, tot het einde van het seizoen ben ik de trainer en ik doe er alles aan om het zo goed mogelijk af te sluiten”. Bij mij leeft dat enorm en misschien was dat een goed moment om dat aan te geven en de trainer denkt dat veel spelers ook bezig zijn op dit moment met hun eigen toekomst.