Fan van F.C. Twente
Nieuws

Ron Jans verbaasd over afkeuren treffer

FC Twente trainer Ron Jans vind het heel opmerkelijk dat de goal van Ricky van Wolfswinkel in blessuretijd afgekeurd werd wegens buitenspel De VAR Dennis Higler keurde de goal af door middel van de lijntjes te trekken Een prima voorzet van Gijs Smal werd door de Twente spits tegen het lichaam van Dominik Oroz gekpt en die liep de bal binnen 

Na de wedstrijd zei Ron Jans voor de microfoon van ESPN  "Dat ene moment is natuurlijk wel heel bepalend voor deze wedstrijd. Dan denk je, hoe kun je deze nou in vredesnaam afkeuren? Als de lijnen nou gelijk zijn, of je kunt het niet zien, dan is de beslissing van de grensrechter vaak leidend. Die heeft niet gevlagd en hij wordt toch afgekeurd", aldus de zichtbaar gefrustreerde trainer. 

Jans heeft het gevoel dat er soms met twee maten wordt gemeten. "Laatst maakte Vangelis Pavlidis (AZ, red.) een goal. Toen dacht ik: nou dat lijkt misschien buitenspel… maar toen werd er gezegd: 'je kan het niet goed zien, dus dan moet je hem toekennen.' Zo hoort het volgens mij ook, dat is aanvallend voetbal belonen. Ik vind eigenlijk dat we met 3-2 hebben gewonnen."

Screenshot_20230125_221725_Chrome