Fan van F.C. Twente
Nieuws

Ron Jans vindt dat de spelers overbelast worden.

Als eerste club in de eredivisie is FC Twente begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainer Ron Jans doet dat niet zo maar want hij wil zijn spelers zo voeg mogelijk fit hebben. Ik heb de groep toegesproken en welkom geheten zegt een goedgemutste Jans en het was heerlijk zei hij. Ik vind het wel mooi dat een trainer van 63 jaar vlinders in de buik heeft omdat we weer gaan trainen. We zijn er goed uitgekomen, heerlijk", zegt Jans tegenover RTV Oost.

"Ik vind zeven weken een mooie voorbereiding, we hadden ook de luxe dat we na de laatste competitiewedstrijd op 16 mei vier weken vakantie hadden. Hoe langer je vakantie hebt, hoe meer je verliest, ondanks de programma's die ze meekrijgen", zegt Jans. "Daarom wordt het tijd om te beginnen. Op 4 augustus moeten we klaar zijn voor de Conference League. We moeten opbouwen, internationals kunnen we wat later laten komen en er moeten nog wat jongens bij."

Jans spreekt het gewoon uit: hij vindt dat de spelers overbelast worden. Zo'n drukke interlandperiode na een overvol seizoen vindt Jans niet kunnen. "Ik ben een enorme liefhebber van het Nederlands elftal, maar als trainer heb je er alleen maar last van", doelt hij op de overbelasting. "Het gaat veel te veel om commercie en geld. Zo'n blessure van Limnios, ik wijt dat echt aan overbelasting. Na een competitie nog eens vier wedstrijden spelen. Ik denk dat nog veel meer spelers geblesseerd raken. Internationals die weer terugkeren bij hun club en moeten presteren. Dat baart me zorgen."