Fan van F.C. Twente
Nieuws

Ron Jans ziet lege uitvakken als oplossing: “Er moet iets gebeuren”

De incidenten met betrekking tot de supporters stapelen zich dit seizoen op. Vrijdagavond werden er na de Twentse derby ruiten van supportersbussen van Heracles Almelo ingegooid door supporters van FC Twente. Voorafgaand aan het duel hadden die van Heracles een veiligheidsnet kapot getrokken in het uitvak.

Zaterdag kwamen de directie en Ron Jans bij elkaar. Ze spraken over de incidenten. De oefenmeester pleit voor het weren van uitsupporters. “Het is heel vervelend, maar bij wedstrijden komt voortaan alleen nog maar thuispubliek. Dan ben je een heleboel gedoe kwijt en kun je je focussen op andere dingen”, begint hij in Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Volgens de 63-jarige coach is die oplossing niet ideaal, maar wel nodig. “Er moet iets gebeuren, want elk weekend gebeuren er incidenten. Het is niet de ideale oplossing, maar ik denk wel dat enorm veel helpt”, besluit de geboren Zwollenaar.

Waar Jans zich afvraagt of de uitsupporters nog wel moeten komen, betwijfelt busvervoerder Brookhuis of ze de fans nog wel naar de wedstrijden willen brengen. “Voordat we die nieuwe ruiten erin hebben, zijn we drie dagen verder. En een bus die niet rijdt, levert niets op”, begint Koen Ziemerink in gesprek met de TC Tubantia.

Schadevergoeding krijgen wordt daarnaast ook lastig. “Tegen wie moeten we aangifte doen? Heracles is de opdrachtgever, maar dit waren fans van FC Twente. Maar wat kan FC Twente er aan doen? Mensen lijken wel gek geworden. Alsof ze zich af willen reageren”, besluit Ziemerink.

 

Bron: www.twenteinside.nl