Fan van F.C. Twente
Nieuws

Ruime overwinning FC Twente in laatste uitduel

Op een zonovergoten zondagmiddag troffen RKC Waalwijk en FC Twente elkaar in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. Clubicoon van RKC Hans Mulder nam na de wedstrijd afscheid want gaat de club verlaten.

De bezoekers uit Enschede begonnen beter aan de wedstrijd en RKC doelman Etienne Vaessen moest al vroeg in actie komen om een schot van Virgil Misidjan onschadelijk te maken. Twee minuten later is de doelman verslagen als een hij een schot van Virgil Misidjan los laat en dan is Manfred Ugalde er als de kippen bij om de bal breed te leggen op Gijs Smal en die werkt de 0-1 binnen.
Na deze voorsprong kwam de thuisploeg een paar keer dreigend in de 16 meter van FC Twente maar Lars Unnerstall was niet te kloppen. Wat RKC niet lukte dat lukte FC Twente wel, scoren want in de 34ste minuut mag FC Twnete een in gooi nemen die Virgil Misidjan snel neemt op Michal Sadilek en die geeft de bal strak voor en Manfred Ugalde kan afwerken, 0-2.
Michiel Kramer krijgt daarna een grote kans maar hij raakt de bal niet goed waardoor Lars Unnerstall de bal eenvoudig kan vangen en een kopbal van Juriën Gaari kon de doelman keren. Zo bleef het bij rust 0-2.

De Waalwijkers begonnen frivool aan de tweede helft met een leuke combinatie op het middenveld met de nét ingevallen Lobete. Desalniettemin werd de 0-3 al snel tegen de touwen gewerkt door Ramiz Zerrouki die uit een soort van klutssituatie de bal voor de voeten krijgt en binnen kan schieten.
 Hierop volgde de derde wissel aan de kant van RKC Waalwijk, Saïd Bakari kwam erin voor Julian Lelieveld. Ook FC Twente wisselde vervolgens, Michel Vlap moest het veld verlaten en voor hem in de plaats kwam Sem Steijn. Na deze wissels lukte het beide teams niet om tot uitgespeelde mogelijkheden te komen. Sem Steijn kreeg wel nog een bal teruggelegd van Vaclav Cerny, waarna hij de trekker overhaalde. Zijn poging werd gekraakt. In de 72ste minuut was het moment van Hans Mulder. De clubicoon mocht het veld betreden in de plaats van Pelle Clement. Snel na deze wissel werd helaas de 0-4 binnengeschoten door aanvoerder Michal Sadilek. In de slotfase van de wedstrijd kreeg ook Kevin Felida nog speelminuten van Joseph Oosting en werd het zelfs 0-5 door een doelpunt van Julio Pleguezuelo. Hiermee was ook de eindstand bepaald.

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen, Julian Lelieveld (Saïd Bakari), Juriën Gaari, Shawn Adewoye, Thierry Lutonda, Yassin Oukili, Vurnon Anita, Florian Jozefzoon (Mats Seuntjens), Pelle Clement (Hans Mulder), Zakaria Bakkali (Julen Lobete), Michiel Kramer (Kevin Felida)

FC Twente: Lars Unnerstall, Joshua Brenet, Mees Hilgers (Wout Brama), Julio Pleguezuelo, Gijs Smal, Ramiz Zerrouki, Michel Vlap (Sem Steijn), Michal Sadilek (Mathias Kjølø), Václav Černý (Daan Rots), Manfred Ugalde, Virgil Misidjan (Ricky van Wolfswinkel)

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Gele kaart(en) RKC Waalwijk: Juriën Gaari, Michiel Kramer, Yassin Oukili

Gele kaart(en) FC Twente: Ramiz Zerrouki