Fan van F.C. Twente
Nieuws

Ruime winst in Sittard

Fortuna - Twente

Door twee doelpunten van Manfred Ugalde en een van Vaclav Cerny heeft FC Twente zaterdagavond de volle winst gepakt in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Na een 0-0 ruststand sloeg de ploeg van trainer Ron Jans halverwege de tweede helft toe.

Robin Pröpper: “In de eerste twintig minuten vond ik ons goed spelen. Dat resulteerde alleen niet in kansen. Bij balverlies bij ons kreeg Fortuna in de omschakeling de betere kansen. In de tweede helft werd het meer een vechtwedstrijd en wonnen we meer tweede ballen. We konden daardoor iets hoger op het veld staan en dat leidde tot goede doelpunten.”

De zege op Fortuna Sittard was voor FC Twente de eerste uitzege sinds oktober. “We hebben een periode gehad waarin het niet mee zat. Ik denk dat we vandaag wel op de juiste momenten scoren en de wedstrijd op een volwassen manier uitspelen. Dat hebben we zeker in de uitwedstrijden gemist. Als je op de ranglijst naar boven wil kijken moet je meer uitwedstrijden winnen.” 

Vaclav Cerny: “We zijn vooral blij met de drie punten die we hard nodig hadden in een uitwedstrijd.” De rechteraanvaller opende de score in Sittard. “Ik kreeg de bal mee van Ramiz, vond het gaatje, een prima goal. Ik zag geen optie om de bal terug te leggen en was aan het wachten tot de verdediger een stap maakte. De punten hadden hard nodig. Geloof om te stijgen op de ranglijst moet er zijn. We hebben nog wat wedstrijden te spelen, waarom zouden we dat niet willen. We willen heel graag. Uiteindelijk is ons doel Europees voetbal halen, dat kan via de vierde plaats of via de play-offs. Daar moeten we ons op focussen.

Ron Jans: “We zijn heel blij met de overwinning, maar het was delen ook moeizaam. We hadden veel balbezit in het begin, maar de eerste kans was voor Fortuna. Bij ons balverlies waren zij gevaarlijker. In de rust hebben gewisseld. Maar dan gaan we nog opbouwen op het veld waarop dat onmogelijk is en spelen niet de lang bal. Met een geweldige individuele actie breken we de wedstrijd open en daarna ging het heel snel. Na de 0-1 zijn we nooit meer in de problemen geweest.”

“Als we dit seizoen iets willen, als een andere ploeg een foutje maakt en nog een foutje maakt, dan moeten we erbij zijn. Dan mag je zelf niet te veel meer laten liggen.”

Fortuna Sittard - FC Twente 0-3 (0-0)

Scoreverloop
67' Cerny 0-1
71' Ugalde 0-2
77' Ugalde 0-3

Scheidsrechter: Rob Dieperink
Gele kaarten: Ferati, Noslin, Van Beijnen (Fortuna Sittard), Vlap, Hilgers (FC Twente)

Opstelling Fortuna Sittard: Pandur, Cox (82' Van Beijnen), Duarte, Bistrovic, Pinto, Guth, Ferati (62' Gladon), Buitink (82' Cangiano), Siovas, Noslin (82' Tasci), Embalo (62' Vita). 

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Sampsted (62' Brenet), Hilgers (81' Pleguezuelo), Pröpper, Smal, Zerrouki, Steijn (46' Van Wolfswinkel), Vlap, Salah-Eddine, Ugalde, Cerny (89' Sybrandy).