Fan van F.C. Twente
Nieuws

Schorsing Michal Sadilek gehandhaafd

Het beroep dat FC Twente had aangespannen tegen de KNVB omtrent de schorsing van Michal Sadilek heeft niet geholpen. De bond handhaafd de schorsing voor Sadilek. 

Sadílek werd vlak voor de feestdagen van het veld gestuurd tegen FC Utrecht, na een vermeende elleboogstoot. De KNVB deed een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, maar FC Twente besloot om dit vergrijp aan te vechten. De tuchtcommissie van de voetbalbond heeft deze straf echter laten staan. Daarom zal het nog even duren voordat Michal Sadilek zijn eerste wedstrijd in 2022 gaat spelen.

Het betekent dat Sadílek de wedstrijd tegen sc Heerenveen van zaterdagavond en de bekerontmoeting met AZ van woensdag 19 januari aan zich voorbij ziet gaan. Tijdens de uitwedstrijd tegen Willem II van zaterdag 22 januari – exact één maand na zijn rode kaart in De Galgenwaard – is hij weer inzetbaar. Daarna ligt de eredivisie tijdelijk stil, voordat FC Twente zich op kan gaan maken voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse op 5 februari.