Fan van F.C. Twente
Nieuws

Selectie FC Twente heeft de training hervat

Na een korte onderbreking keerden de spelers van FC Twente woensdagmorgen terug op het Trainingscentrum in Hengelo. De selectie van trainer Ron Jans begint vandaag aan de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. Rond 10.30 uur staat de ochtendtraining gepland. Vaclav Cerny, Ramiz Zerrouki en Mathias Kjølø kwamen vorige week nog in actie met de nationale (jeugd)selectie. Zij sluiten komende week aan.

Vanwege het WK valt de winterstop dit seizoen vroeg en werkt de selectie van FC Twente de komende vijf weken toe naar de hervatting van het seizoen in de Eredivisie. Dit voetbaljaar is anders dan anders. “We hebben in juni zeven weken voorbereiding gehad en nu hebben we een tweede voorbereiding in een seizoen”, vertelt Ron Jans.

“Je moet zorgen dat je in deze periode een juiste mix hebt. Je moet fit en klaar zijn als het weer begint, maar je moet ook zorgen dat de spelers plezier hebben. We gaan komende week twee oefenduels spelen en daarna vertrekken we twaalf dagen naar Costa Rica voor de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz. Dat is echt een trainingskamp, maar we willen dat het voor de spelers ook een levenservaring is. Dat ze de trip over 25 jaar nog herinneren. Ik denk dat het veel op kan leveren voor de teamspirit, die al goed is, richting de tweede helft van het seizoen.”

Richting de hervatting van het seizoen in de Eredivisie speelt FC Twente de volgende oefenwedstijden. 

Zaterdag 3 december, 13.30 uur
Almere City FC – FC Twente
Yanmar Stadion
Kaartinformatie

Zaterdag 10 december, 17.00 uur
FC Twente – Sparta Rotterdam
De Grolsch Veste
Kaartinformatie

Maandag 12 december t/m donderdag 22 december
Trainingskamp Costa Rica

Zaterdag 17 december, 23.00 uur (Nederlandse tijd).
Liga Deportivo Alajuelense – FC Twente
Afscheidswedstrijd Bryan Ruiz