Fan van F.C. Twente
Nieuws

Streuer uit onvrede: “Met deze kwaliteiten mag je verwachten dat er wordt gepresteerd”

Na afgelopen weekend is FC Twente verder gedaald op de ranglijst. Door het 5-2 verlies bij PSV staat de ploeg nu tiende en is hiermee uit het linkerrijtje geduikeld. Na een schitterende reeks heeft de ploeg nu slechts twee punten gescoord uit vier wedstrijden, dit tot teleurstelling van Jan Streuer.

Kijkend naar de ranglijst dan moet FC Twente de promovendi Go Ahead Eagles en NEC boven zich dulden. De derde promovendus Cambuur Leeuwarden heeft evenveel doelpunten als FC Twente, maar een minder doelsaldo.

“Je mag meer van ons verwachten. Ik vind, met alle respect, dat we niet onder gepromoveerde clubs als NEC en Go Ahead mogen staan”, zo vertelt de technisch directeur in gesprek met Leon ten Voorde van de TC Tubantia.

Punten pakken

Het roer moet om en te beginnen aanstaande vrijdag als FC Twente het in eigen huis opneemt tegen de eeuwige rivaal Heracles Almelo. “Als je bij de eerste acht wilt spelen en je wilt niet te ver achterop raken bij de concurrentie, dan moet je wel regelmatig punten pakken. En daar moeten we niet te lang meer mee wachten.”

jan-streuer-trainingscomplex-fc-twente-2020

Doelstelling

“Onze doelstelling is de subtop en met de kwaliteiten die wij hebben, mag je verwachten dat er wordt gepresteerd. En ik ben er ook zeker van dat wij vanaf nu die kwaliteit gaan omzetten in punten. De groep is goed en nagenoeg weer fit, we hebben goede spelers, de concurrentie neemt toe en de sfeer is prima. Het moet vanaf nu gebeuren.”