Fan van F.C. Twente
Nieuws

Twente, Verenigt! legt bom onder samenwerking met Heracles

De jeugdopleidingen van Heracles Almelo en FC Twente fuseerden in juli 2020 en sindsdien heet het FC Twente/Heracles academie. Het is sindsdien niet altijd positief geweest deze samenwerking. Supporters uiten vaak kritiek op deze combinatie.

Ook supportersvereniging Twente, Verenigt!, het overkoepelende orgaan van supporters van FC Twente. Ze vinden het niet verstandig dat de clubs door gaan met de samenwerking, dat schrijven ze op hun website. De degradatie van Heracles heeft hier niet in geholpen.
Het bestuur van Twente Verenigd schrijft op hun website dat de degradatie van Heracles eerder een belemmering is dan een aanjager van investeren in de jeugd en het steekt hun dat de negatieve voorbeeldfunctie die Heracles momenteel geeft aan de jeugdopleiding en de haat naar alles wat FC Twente is. Dit is absoluut geen gezonde basis voor een gezamenlijke jeugdopleiding.
Beide clubs hebben een verbintenis van tien jaar over de jeugdopleiding maar toch vinden ze dat beide clubs het gesprek aan moeten gaan of de samenwerking wel past waar ze voor staan en naar toe willen. Het bestuur besluit met de woorden “pak de handschoen op in het belang van de club FC Twente en de Twentse talenten”.