Fan van F.C. Twente
Nieuws

Vávlac Cerný fit genoeg voor de basis?

Aanstaande zondag om 14.30 trappen FC Twente en GA Eagles af in een vol Grolsch Veste. Na maanden mogen er eindelijk weer fans naar binnen en zelfs uitsupporters zijn welkom. Voor Vávlac Cerný zal het een hele speciale wedstrijd kunnen gaan worden want hij zal dan voor het eerst in een uitverkocht Grolsch Veste kunnen spelen.

Hoe zou het zijn met Vávlac Cerný? Is hij fit genoeg om in aanmerking te komen voor een basisplaats? Ron Jans zegt daarover, hij is een prima speler en heel gedreven en traint inmiddels al weer 2 maanden volledig mee met de groep. Als je fit bent wil je ook veel speeltijd om weer op een goed niveau te komen.  Daarin is hij goed op weg en dat moment gaat komen. Daar ben ik van overtuigd. Maar tot nu toe is het niet zo geweest dat het in de wedstrijden van topniveau was. Dat gaat komen, maar daarin moet je jezelf wel de rust en geduld gunnen. En dat is soms wel lastig.”

aantikt. Daarin is hij goed op weg en dat moment gaat komen. Daar ben ik van overtuigd. Maar tot nu toe is het niet zo geweest dat het in de wedstrijden van topniveau was. Dat gaat komen, maar daarin moet je jezelf wel de rust en geduld gunnen. En dat is soms wel lastig.”

“Ik had me voor hem zo verheugd op het moment dat hij voor het eerst zou warmlopen”, vervolgt hij in gesprek met 1Twente. “Ik weet zeker dat de supporters uit hun dak gaan. Het is bijna uitverkocht zondag, dus ik zou iedereen oproepen: als Cerny in beweging komt, steun hem. En steun ook he team. Het is zo fijn dat we er weer bij zijn en de draad weer goed oppakken na Ajax.”

Hoe staat hij er zelf in? “Het belangrijkste is wat het voor hemzelf betekent. Je speelt in een team en je speelt voor publiek. Die dingen zijn gewoon heel belangrijk voor ons en dat stimuleert hem alleen maar. Als ik zie hoe het Ajax-publiek reageerde op Tagliafico, dat steunt die jongens zo erg. Ze willen allemaal in de basis staan, en als het niet zo is en je wordt tóch gewaardeerd, dat geeft een enorme kick”, zo besluit Jans.