Fan van F.C. Twente
Nieuws

Vitesse en FC Twente houden elkaar in evenwicht, 2-2

Vitessefctwente

Vanavond in de Gelredome de nummers 14 en 4 van de eredivisie tegen elkaar. Er staat voor beid eploegen veel op het spel want Vitesse moet de weg naar boven zoeken en FC Twente kan bij winst zo wie zo plaats 3 in de stand pakken en over PSV, dat gisteren in Emmen verloor, heen wippen.

FC Twente neemt het initiatief vanaf het begin en het eerste gevaar zien we in de 10e minuut als een voorzet van Gijs Smal net niet bereikt kan worden door Michel Vlap en Ricky van Wolfswinkel. Een tegenslag voor de thuisploeg als in de 18e minuut Sondre Tronstad naar de kant moet met zoals het lijkt een hamstringblessure en Dominik Oroz voor hem binnen de lijnen komt.

FC Twente keeper Lars Unnerstall moet in de 23ste minuut voor het eerst in actie komen als na een afgeslagen corner de bal voor de voeten komt van Million Manhoef en die met links vanuit de tweede lijn uithaalt en Unnerstall onorthodox redding brengt. Direct daarna is het een voorzet van Gijs Smal die net over Ricky van Wolfswinkel gaat maar voor de voeten valt van Michel Vlap en die kan geheel vrijstaand vlak voor de goal uithalen maar zijn schot gaat over, dit was de kans voor Vlap om zijn eerste goal van het seizoen te maken.

Vitesse gaat massaal terug als FC Twente in de aanval is en dan is het niet makkelijk voor de bezoekers om erdoor heen te komen.

In de 32ste minuut krijgt FC Twente een strafschop als Maximilian Wittek Michel Vlap ligt aantikt binnen de 16 meter en de scheidsrechter naar de stip wijst. Ook de VAR blijft van de situatie af. Ricky van Wolfswinkel schiet de strafschop onberispelijk binnen, al zat Daan Reiziger er dichtbij 0-1.

Vlak voor rust komt Vitesse dan op gelijke hoogte als eerst Million Manhoef de 16 van FC Twente penetreert en zijn pass komt niet aan en Mees Hilgers de bal uit kan verdedigen maar dan is het Gabriel Vidović die een overtreding lijkt te maken Virgil Misidjan maar de scheidsrechter laat doorspelen en dan werkt  Gabriel Vidović de bal bijna op de achterlijn via de teen van Robin Pröpper binnen, 1-1. Met deze stand gaan beide ploegen dan rusten.

FC Twente neemt in de tweede helft direct weer het initiatief maar de thuisploeg komt op voorsprong als Mathias Kjølø de bal cadeau geeft aan Bartosz Bialek en die geeft hem mee aan Matúš Bero en die schiet de bal onder Lars Unnerstall door, 2-1. Een minuut of zeven later staat het weer gelijk als Virgil Misidjan de bal voor geeft en Michel Vlap achterwaarts de bal op de paal kopt maar dan is het Vávlac Cerný die de bal snoeihard binnenknalt, 2-2.

Rond de 67ste minuut een opmerkelijk moment als in het Twentse strafschopgebeid eerst Million Manhoef neer lijkt te worden gelegd en een paar seconden later is het Toni Domgjoni die aangetikt wordt maar Vitesse krijgt geen strafschop, waar FC Twente hem wel kreeg, en een paar minuten later is het Sem Steijn die Daan Reiziger test en de Vitesse goalie wint want hij stopt de inzet van de geheel vrijstaande Steijn.

Vitesse voetbal in de tweede helft wel veel meer mee en krijg ook kansen. Zo moet Lars Unnerstall een prima redding verichten op een snoeihard schot van Matúš Bero en inzet van Gabriel Vidović moet hij verwerken. Spanning alom in de wedstrijd. Beide ploegen gaan op het laatst nog vol voor de winst. Beide keepers moeten in de laatste minuten nog reddingen brengen om de stand gelijk te houden.

Vijfminuten blessuretijd komen er dan bij en in de 2e minuut daarvan geeft Gijs Smal een voorzet bij de tweede paal en daar staat Ricky van Wolfswinkel en die kopt de bak via de buik van een verdediger binnen en zo staat het 3-2 ………….. totdat VAR Dennis Higler op de lijn komt en zegt dat het buitenspel is en wordt de treffer dus geannuleerd. Millimeter werk maar dat telt tegenwoordig ook.

Vitesse: Daan Reiziger, Carlens Arcus, Ryan Flamingo, Melle Meulensteen, Maximilian Wittek, Sondre Tronstad (Dominik Oroz), Kacper Kozlowski (Toni Domgjoni), Million Manhoef (Miliano Jonathans), Matúš Bero, Gabriel Vidović (Nicolas Isimat-Mirin), Bartosz Bialek (Mohamed Sankoh)

FC Twente: Lars Unnerstall, Alfons Sampsted (Joshua Brenet), Mees Hilgers, Robin Pröpper IJulio Pleguezuelo), Gijs Smal, Ramiz Zerrouki, Michel Vlap, Mathias Kjølø (Sem Steijn), Vávlac Cerný (Daan Rots), Ricky van Wolfswinkel, Virgil Misidjan Christos Tzolis)

Gele kaart Vitesse: Dominik Oroz, Toni Domgjoni

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal