Fan van F.C. Twente
Nieuws

Voorbereiding: Zaterdag thuis tegen Sparta

Zaterdagmiddag staat in De Grolsch Veste de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft op het programma. Om 17.00 uur wordt er afgetrapt tegen Sparta Rotterdam.

Na een korte break startte FC Twente midden vorige week de voorbereiding op. “Het verloopt tot tevredenheid”, vertelt trainer Ron Jans. “De drie internationals zijn afgelopen maandag aangesloten, net als Ricky van Wolfswinkel en Virgil Misidjan, die nog niet helemaal fit waren. De groep is daardoor weer wat groter geworden. Tijdens de break hebben de jongens een eigen programma gedraaid en uit de testen en tijdens de trainingen zie je dat de ploeg fysiek op orde is en de instelling is ook prima.”

Vorige week zaterdag speelde FC Twente bij Almere City FC (1-1) en dit weekend wacht Sparta Rotterdam. “Tegen Almere leek het misschien dat het geen goed resultaat was, maar de helft van het team bestond uit speler van Onder 21 en Onder 18, dat was heerlijk om te zien. Een heel nuttige wedstrijd. We hebben die wedstrijd een uur gedomineerd, maar in en rondom de zestien was het niet goed genoeg om te winnen. Dit weekend treffen we Sparta en zullen de meeste spelers weer 45 minuten maken. Daardoor kunnen we ook harder trainen en komt iedereen aan zijn minuten.”

Maandag vervolgt FC Twente haar voorbereiding met een trainingskamp in Costa Rica. Daar verblijft de ploeg tot en met donderdag 22 december en speelt de ploeg zaterdag 17 december de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz tegen Liga Deportivo Alajuelense.

Tickets FC Twente - Sparta Rotterdam
Kaarten zijn verkrijgbaar via kaartverkoop.fctwente.nl. Met een ClubCard kun je maximaal 4 tickets kopen. Op de wedstrijddag is de SSU aan de spoorzijde vanaf 15.00 uur geopend voor kaartverkoop. Kaarten zijn te koop voor €5,- (volwassenen) en €2,- (leden Kidsclub en Young Reds).