Fan van F.C. Twente
Nieuws

Voorbeschouwing FC Twente - FC Emmen

In een uitverkochte Grolsch Veste trapt FC Twente vrijdagavond het nieuwe jaar af tegen FC Emmen. In aanloop naar het thuisduel de vooruitblik met trainer Ron Jans.

“We zijn blij dat het weer begint. Het wordt weer tijd voor een beetje spanning”, vertelt Ron Jans. “Wanneer we het over De Grolsch Veste hebben, dan kijkt iedereen er met plezier naar uit om er naartoe te gaan. Dit seizoen hebben we op een helft na tegen Go Ahead Eagles sublieme cijfers behaald thuis en dat willen we volhouden. Ik denk dat we de winterstop goed zijn doorgekomen en dat mogen we morgen tegen Emmen bewijzen.”

FC Emmen
In de laatste wedstrijd voor de winterstop speelde FC Emmen met 3-3 gelijk tegen Ajax, nadat de ploeg met 1-3 achter stond. Jans: “Dat was voor hen denk ik wel een hoogtepunt. In het begin van het seizoen had Emmen moeite met scoren en daar lijken ze stappen in te maken. Emmen is een goed voetballende ploeg. We weten wat onze opdracht is morgen. We zijn het aan onze kwaliteit en stand verplicht een overwinning te pakken."

Sampsted en Brenet in selectie
Nieuwkomer Alfons Sampsted maakt zijn debuut in de wedstrijdselectie van FC Twente. Joshua Brenet is terug na zijn blessure en ook inzetbaar. Wout Brama is er tegen Emmen nog niet bij. “Wout heeft deze week met de groep getraind. Dat ziet er goed uit, maar de wedstrijd van morgen komt te vroeg.” Christos Tzolis is na zijn blessure op de weg terug. “Hij sluit komende week weer aan. Verder kunnen we op alle spelers een beroep doen.”

FC Twente – FC Emmen, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.