Fan van F.C. Twente
Nieuws

Voorbeschouwing FC Twente - RKC Waalwijk

Zondag wacht in De Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen RKC. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Ron Jans, die nog niet kan beschikken over Wout Brama. Achter de naam van Manfred Ugalde staat nog een vraagteken.

FC Twente behaalde afgelopen weekend een 2-1 zege bij Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk won met dezelfde cijfers thuis van N.E.C. “Vorig seizoen hebben we tegen een aantal tegenstander nul punten gehaald, RKC was er daar een van. Dat zullen we zeker nog aan gaan stippen richting zondag”, vertelt Ron Jans. “Dan kunnen winst boeken, dat willen we heel graag doen.”

FC Twente pakte afgelopen weken tien punten in vier wedstrijden. “We krijgen weinig goals tegen, maar we willen graag meer creëren in de wedstrijden”, vervolgt Jans. “Je hebt in de Eredivisie ook te maken met ploegen die diep inzakken, zoals Sparta en Go Ahead Eagles delen van de wedstrijd. Dan gooien ze er een extra verdediger bij en dan is het best lastig veel te creëren. RKC heeft met spelers als Kramer, Odgaard en Bel Hassani best een lekkere ploeg en is ook dit jaar lastig te bespelen. Maar we mogen ook positief zijn over onze eigen krachten.”

"Afwachten of Manfred de laatste groepstraining mee kan doen"

Manfred Ugalde viel maandag uit in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. De Costa Ricaanse aanvaller trainde afgelopen dagen individueel en is het nog niet bekend of hij er zondag bij kan zijn. “We moeten even afwachten of Manfred morgen de laatste groepstraining mee kan doen”, licht Ron Jans toe. Wout Brama mist het thuisduel met RKC sowieso. “Hij is nog niet gereed voor komend weekend.”

FC Twente – RKC Waalwijk, aanvang 12.15 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.