Fan van F.C. Twente
Nieuws

Wie gaat Streuer opvolgen? Gilissen en Bruggink komen ter sprake

FC Twente heeft Jan Steuer gevraagd om zijn aflopende contract met een jaar te verlengen. De technisch directeur is eigenlijk bezig aan zijn laatste jaar, maar heeft de deur altijd op een kier gehouden. FC Twente heeft hem gevraagd om voor 1 december zijn keuze kenbaar te maken.

De verwachting is dat Streuer positief gaat reageren op het verzoek. Echter is het voor de club nu wel tijd om actie te ondernemen en op zoek te gaan naar een geschikte opvolger. Het verleden heeft uitgewezen dat het vinden van een geschikte technisch directuer lastig is gebleken. Streuer was eigenlijk een noodgreep van Paul van der Kraan die uitstekend uitpakte.

“Je moet rust creëren, maar je moet wel kijken of hij er een assistent bij kan krijgen want er komt een moment dat hij af wil bouwen. Het is een zware functie”, zo vertelt Jan van Staa aan tafel bij Voetbaltijd. René Wagelaar wijst Van Staa op het feit dat Streuer momenteel Rob Boudrie als assistent heeft. Van Staa: “Ja, maar op die positie moet het in de voetballerij wel een zwaargewicht zijn, helemaal bij FC Twente.”

“Streuer is echt een voetbaldier. Als je kijkt naar wat voor contacten hij heeft en de selectie die hij heeft samengesteld. Dat is toch een prima selectie met de huidige financiële mogelijkheden. Dat heeft hij toch voor elkaar?” Wagelaar is het daarmee eens. “Hij moet doorgaan, maar wel met iemand erachter”, aldus de zaakwaarnemer die één potentiële kandidaat uilicht.

“Je hebt genoeg mensen hier in de buurt die dat zouden kunnen, die met Jan mee kunnen lopen en het daarna overnemen. Ik heb er wel vier of vijf die dat zouden kunnen. Denk bijvoorbeeld aan Arnold Bruggink. Doe zou ik wel willen als technisch directeur. Die kan dan eerst even meelopen.”

Een andere naam die ter sprake komt, is de huidige technisch manager van Heracles Tim Gilissen. Hij speelde nooit voor FC Twente, maar werd 39 jaar geleden geboren in Enschede. Toch zien Wagelaar en Van Staa dat niet zitten. “Ik denk dat Gillessen niet naar FC Twente moet gaan. Die komt van Heracles, is jong en onervaren.” Van Staa is het eens met Wagelaar. “Daar zou ik ook niet gelijk voor kiezen.” Wagelaar besluit: “Gilissen is voor mij geen optie voor FC Twente, maar Bruggink wel.”