Fan van F.C. Twente
Nieuws

Winst in Leeuwarden voor FC Twente

FC Twente heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Cambuur winnend afgesloten (0-1). In de slotseconden van de wedstrijd kreeg FC Twente een strafschop, die werd benut door Ricky van Wolfswinkel, en daarmee pakte de ploeg van Trainer Ron Jans de volle winst. Na afloop blikte trainer Ron Jans terug op het duel.

Ron Jans: “Volgens de regel is het een strafschop, maar als voetballiefhebber vond ik het niet nodig. Het was van zo dichtbij tegen hem aangeschoten en niet bewust. Alleen wij winnen de wedstrijd erdoor. Van mij mogen ze die regel veranderen, maar na vandaag. Qua resultaat hebben we een goed weekend en daar gaat het uiteindelijk om.”

“Dit was een vechtwedstrijd”, vervolgt Jans. “We hadden wel meer balbezit en mogelijkheden, met een bal op de paal. Zij hebben denk ik niet zoveel kansen gehad. Een gelijkspel had wel bij deze wedstrijd gepast. Misschien was het ook wel wat te agressief. Het publiek was hier ook weer echt ouderwets. Zij hebben veel strijd en energie erin gegooid. We hadden moeite om daar doorheen te spelen.”

Halverwege de eerste helft werd Gijs Smal vervangen. “Smal werd wat duizelig. Salah-Eddine is hier gekomen om speelminuten te maken in de Eredivisie en ik vond hem misschien wel onze beste speler. Hij viel ontzettend goed in. Complimenten voor hem. Cleonise was als invaller ook dreigend. Als hij zijn snelheid en kracht nog beter gaat gebruiken is het echt een heerlijke aanvaller. Daar zijn we nog steeds met hem mee bezig.”

Robin Pröpper: "Lastige wedstrijd, we waren heel slordig"
“Uiteindelijk zagen we deze zege niet meer aankomen, het was een lastige wedstrijd. We waren ontzettend slordig en hadden veel balverlies. Uiteindelijk creëren we wel wat kansen, maar die gingen er niet in. Dan moet je uiteindelijk de nul houden en op dat punt spelen. Gelukkig kregen we die strafschop en bleef Ricky koelbloedig", vertelt Pröpper. 

“De afgelopen uitwedstrijden waren veel beter dan vandaag, in die duels hadden we meer de overhand. Alleen in de eerste tien minuten hebben we een kans weggegeven en daarna niet meer. In de tweede helft kregen we wat kansen uit goede spelmomenten, maar verder waren we heel slordig."
 

Michel Vlap: “Toch drie punten, dat is wel lekker”
“Het was een heetgebakerd potje. Je wist vanaf minuut een dat ze erop klappen en daar hadden we in het begin best wel wat moeite mee. Uiteindelijk moet je hetzelfde brengen en waren we zelf aan de bal niet goed. Maar toch drie punten, dat is wel lekker hoor. Uiteindelijk wil je hier drie punten pakken en dat is gelukt en de concurrenten hebben punten verspeeld.”