Fan van F.C. Twente
Nieuws

Wout Brama stopt met voetballen

FC Twente icoon Wout Brama stopt na dit seizoen met voetballen. De 36 jarige middenvelder heeft de knoop door gehakt en hangt zijn kicksen aan de wilgen.

FC Twente maakte dit vandaag bekend via hun officiële kanalen. Dinsdag vertelde hij aan zijn teamgenoten dat het mooi is geweest. Hij speelde meer dan 400 wedstrijden bij de Tukkers en won met de club de KNVB beker en het landskampioenschap in 2010.
Wout Brama kwam dit seizoen niet veel meer aan spelen toe en dat is ook de reden dat hij stopt. Hij zei op de clubsite "Ik heb er nog veel plezier in, speel in een leuk team, voetbal voor de club waar ik het liefste voor speel, maar mijn rol wordt komend seizoen steeds marginaler. Tijdens de gesprekken is de club daarin heel helder naar mij geweest. Vorige week heb ik voor mezelf de beslissing genomen".

De carrière van Wout Brama bracht hem via PH Almelo, FC Twente, PEC Zwolle, FC Utrecht, Central Coast Mariners in 2018 weer bij FC Twente. FC Twente. "Toen ik in 2018 uit Australië terugkwam was mijn idee om nog twee seizoenen bij FC Twente te voetballen. Inmiddels ben ik bezig aan mijn vijfde jaar. Het is mooier geworden dan ik voor mijn terugkeer had kunnen denken. Het is niet makkelijk om te stoppen met voetballen als dat je passie is, maar ik kijk er ook wel weer naar uit om andere dingen te doen." Zei Brama.

Over wat hij na het voetballen gaat doen zei hij "Ik ben er zelf nog niet helemaal uit wat ik nu wil gaan doen. Het moet bij mezelf en de club langzaam een plek krijgen. We gaan met elkaar in gesprek over de toekomst. Het ligt voor de hand dat ik aan FC Twente verbonden blijf. Ik vind het mooiste dat ik bij de club waar ik ben opgegroeid en supporter van ben, veel mooie momenten heb mogen maken en prijzen heb gewonnen. Daar ben ik FC Twente heel dankbaar voor."